22 februari: Kick-off Drinkable Rivers Wageningen

Ontmoet, onderzoek en ontdek mee over de Rijn in Wageningen op de kick-off van Drinkable Rivers Wageningen. Een burgerinitiatief dat in Wageningen de kwaliteit van de Rijn gaat meten. Benieuwd hoe zij dit gaan aanpakken, wat er nog meer op de planning staat en hoe jij mee kunt doen? Kom dan op donderdag 22 februari naar de bblthk. De deuren gaan om 19:45 open.

“Rivieren voeden de aarde. Het water dat door hun bedding stroomt, vormt de essentie van elk ecosysteem en is onmisbaar voor ons bestaan. De balans tussen mens en rivier is echter zoekgeraakt en het lijkt erop dat we de waardevolle connectie met de rivier uit het oog verliezen. Er was eens een tijd dat het water van de rivieren drinkbaar was. Om deze verloren balans te herstellen, slaan we de handen ineen en zoeken we naar de hernieuwde connectie met de rivier. Wat is jouw connectie met de Rijn in Wageningen?” – Projectgroep Drinkable Rivers Wageningen

Tijdens de kick-off Drinkable Rivers Wageningen verbinden we ons (opnieuw) met de Rijn en horen we over de aanpak van dit burgerinitiatief. We trappen af met een inspirerende korte film over een Drinkbare Maas, waar we de oprichter van Drinkable Rivers volgen. Vervolgens nemen we deel aan een interactieve plenaire sessie over de connectie met de Rijn, met boeiende sprekers. Het burgerinitiatief zelf wordt uitvoerig besproken met de uitnodiging aan het publiek om mee te denken en te doen.

Benieuwd naar de verhalen en/of wil je deelnemen aan de metingen in de Rijn?

Zet dan donderdag 22 februari in je agenda voor een boeiende avond in de bblthk. De deuren gaan open om 19:45 uur, en de officiële start is om 20:00 uur. Iedereen is van harte welkom!

DOE MEE!

Heb jij een idee of een vraag? Stuur Bastian een bericht, dan kijken we samen wat voor jou de beste volgende stap is.

stadslab@bblthk.nl