Biodiversity Challenge 2024 samen met de stad

Samen op zoek naar stadsnatuur in Wageningen onder je neus! Welke natuur is er allemaal in de stad gevonden?

In 2023 werden er meer dan 1000 verschillende soorten planten en dieren gevonden op de Wageningen Campus. Dit jaar breidde de Biodiversity Challenge zich uit naar de hele stad Wageningen en werden er wel meer dan 2000 verschillende soorten geteld.

Afgelopen weekend kwam de Biodiversity Challenge 2024 tot een einde. Tussen 22 mei en 22 juni werden er maar liefst 2049 verschillende soorten planten en dieren gevonden. Er deden 751 mensen mee! Op de campus werd zelfs een nieuwe soort bladluis voor Nederland gevonden. Deze video blikt terug op het kick-off event op 25 mei. De dag was gevuld met gratis excursies door de stad door experts van de WUR en de KNNV. Wat heb jij voor iets bijzonders gevonden?

De Biodiversity Challenge is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Wageningen, de WUR, de KNNV en Stadslab.

Op onderstaande kaart zie je waar alle verschillende planten en dieren soorten in Wageningen gezien zijn. Op waarneming.nl vind je het hele overzicht aan metingen in Wageningen. Houd de website van Wageningen Universiteit in de gaten voor het landelijke overzicht en kijk op deze pagina voor meer informatie over dit project.

DOE MEE!

Heb jij een idee of een vraag? Stuur Bastian een bericht, dan kijken we samen wat voor jou de beste volgende stap is.

stadslab@bblthk.nl