Eerste Stadslabprojecten gaan van start

“Het is mooi om te zien dat de eerste Stadslab-projecten vorm krijgen”, vertelt Bastian de Pooter, projectleider van het Stadslab Wageningen. Er liggen drie mooie vragen die waarschijnlijk een vervolg krijgen. “Het is nog even puzzelen om de maatschappelijke vragen te vertalen in goede onderzoeksvragen. Maar dat gaat lukken.”

Bastian voert samen met Tutku Yuksel van Thuis Wageningen gesprekken met de drie vragenstellers. Zo is er al een gesprek geweest met ‘SpelenmaaR’. Bastian: “SpelenmaaR ziet dat kinderen steeds minder buiten spelen en is benieuwd of dat ook in Wageningen het geval is. We kijken nu hoe we dit op een eenvoudige en creatieve wijze kunnen onderzoeken en onder de aandacht brengen.”

Projectleider Bastian de Pooter

“De tweede mogelijke onderzoeksvraag gaat over de minibiebs: de openbare kasten met leenboeken langs de straat. ZinZin wil graag weten hoeveel er zijn en de betekenis ervan meer in beeld brengen. Zo blijken minibiebs ook positief te werken voor de sociale samenhang in een straat.” Een laatste mogelijkheid gaat over het haard- en kachelgebruik in Wageningen: hoe ziet dat er momenteel uit?

Kun je nog een vraag indienen? “Jazeker,” zegt Bastian, “we staan open voor nieuwe vragen uit de Wageningse samenleving. Samen met onze partners Wageningen University & Research, Gemeente Wageningen en Thuis kijken we uit naar mooie onderzoeksvragen om maatschappelijke initiatieven verder te helpen.”

Laat van je horen

Stadslab Wageningen is onderdeel van de bblthk Wageningen. Heb jij een idee of een vraag? Stuur een bericht naar stadslab@bblthk.nl.

DOE MEE!

Heb jij een idee of een vraag? Stuur Bastian een bericht, dan kijken we samen wat voor jou de beste volgende stap is.

stadslab@bblthk.nl