Initiatievenkaart Wageningen

Omschrijving

“Thuis Wageningen ondersteunt lokale inwonersinitiatieven. Door te luisteren, mee te denken, kennis te delen. En door de weg te wijzen naar mensen die kunnen helpen om een idee te realiseren”, vertelt Tutku Yuksel van Thuis Wageningen. “Bewoners die iets willen weten ons goed te vinden. Wij zijn dan ook niet voor niets partner van Stadslab. Wij kunnen de initiatieven die bij ons aankloppen doorverwijzen als wij denken dat Stadslab kan helpen.”

Als partner van Stadslab helpen wij de bblthk om Stadslab vorm te geven. Vooral door het proces te faciliteren, van iemand die aanklopt met een vraag naar een concreet resultaat. Wij hebben ook de lijntjes om na te gaan wat er leeft bij inwoners. Wat doen mensen al met data, en wat niet? Welke kansen liggen er vanuit Stadslab.

Als Thuis hadden wij ook zélf een vraag voor Stadslab. Want welke initiatieven in Wageningen zijn er eigenlijk allemaal? Wat willen ze? Aan welke doelen dragen ze bij? En hoe kunnen anderen met ze in contact komen?”

Startvraag

Welke bewonersinitiatieven zijn er in Wageningen?

Rol Stadslab

“Met Stadslab werken we nu aan een initiatievenkaart: een kaart van Wageningen waarop je kunt zien wat er waar gebeurt. Mét links naar meer informatie, een eigen website bijvoorbeeld, en contactgegevens. De kaart komt binnenkort beschikbaar op de website van Stadslab.”

Resultaat

Initiatievenkaart Wageningen, binnenkort hier op de website.

Meer informatie

thuiswageningen.nl

 

 

Doe mee!

Heb jij een idee of een vraag? Stuur Bastian een bericht, dan kijken we samen wat voor jou de beste volgende stap is.

stadslab@bblthk.nl