Biodiversiteit in Wageningen

Omschrijving

De campus van Wageningen University & Research (WUR) is in de afgelopen 100 jaar veranderd van bos en landbouwgrond naar een strak geplande en bebouwde omgeving met enkele groene habitats. Dit heeft gevolgen voor de biodiversiteit ter plaatse. Het aan de WUR gekoppelde Wageningen Biodiversity Initiative heeft een Biodiversity Challenge uitgeroepen om alle soorten planten, vogels, insecten, water- en bodemdiertjes op de campus gedurende zes weken in kaart te brengen in een zogenaamde ‘bioblitz’. Op 1 juli gaan medewerkers en studenten van de WUR samen met inwoners van Wageningen op soortenjacht. Iedereen kan meedoen, kennis van de verschillende soorten is niet nodig. Er zijn de hele dag excursies met gidsen die alles over verschillende soortengroepen weten. Daarnaast zijn er presentaties, stands en workshops waarbij er meer te leren valt over de omgang met biodiversiteit .

Het programma en het registratieformulier vind je hier.

Startvraag

Kunnen studenten en medewerkers van de WUR samen met inwoners van Wageningen meer dan 1000 soorten vinden in deze Biodiversity Challenge?

Rol Stadslab

Stadslab helpt bij het verbinden van inwoners en medewerkers en studenten van de WUR, en brengt de biodiversiteit op de Wageningen Campus in digitaal beeld. Ook faciliteert Stadslab de terugkoppeling van de resultaten richting de stad.

Resultaat

De resultaten van het onderzoek naar de biodiversiteit op de Wageningen Campus zijn te vinden op de website van Waarneming.nl. Op 6 juli om 20.00 uur ben je van harte welkom in de bibliotheek om de resultaten te komen bekijken.

Doe mee!

Heb jij een idee of een vraag? Stuur Bastian een bericht, dan kijken we samen wat voor jou de beste volgende stap is.

stadslab@bblthk.nl