Eetbaar Kortenoord / Edible Kortenoord

Startvraag

Hoe kunnen we in nieuwbouwwijk Kortenoord zelf voedsel verbouwen?

Omschrijving

“Wij zijn aangenaam verrast met de ideeën en de inzet van een studentengroep voor onze wijk,” zegt Carl Timler van de Kerngroep Groen Kortenoord. “In het najaar heeft een projectgroep met vier studenten zich gebogen over de kansen voor een ‘eetbare wijk’. Ofwel: op welke wijze kunnen we in deze nieuwbouw wijk zelf voedsel verbouwen.

Dat is niet eenvoudig, want de hele wijk is volgepland met woningen, er is weinig ruimte voor nieuwe initiatieven. Toch zijn ze met hele leuke en praktische voorstellen gekomen. Eén van die plannen hebben we meteen omarmd: het opzetten van een ‘groene bibliotheek’. Het wordt een plek om planten en stekken uit te wisselen, maar ook vooral voor ontmoeting. Dat kunnen we goed gebruiken in deze wijk, zonder enige voorziening als een winkel of buurtcentrum.

‘Onze’ studenten werken niet alleen voor studiepunten, maar zijn ook in deze ontwikkelfase nog actief. We zijn samen bezig met de uitwerking en realisatie van de groene bibliotheek. Daar zijn we er blij mee. Zeker als wetenschappelijk medewerker van de universiteit vind ik het mooi om te zien hoe hier een mooie brug tussen universiteit en stad tot stand komt, met kennis en energie van twee kanten. De samenwerking met de studenten ervaren we als stimulerend en motiverend.”

Rol Stadslab

Dit voorbeeld laat zien hoe samenwerking van een maatschappelijke organisatie en een studentengroep tot mooie resultaten kan leiden. Het is de moeite waard deze samenwerking op te zoeken. Stadslab helpt daar graag bij!

Resultaat

 

Zie ook

 

 

Foto: Groen Kortenoord

 

Doe mee!

Heb jij een idee of een vraag? Stuur Bastian een bericht, dan kijken we samen wat voor jou de beste volgende stap is.

stadslab@bblthk.nl