Inspirerende en interactieve avond: Tegenlicht Meet Up weer in de bblthk!

Vier keer per jaar organiseert Stadslab Wageningen een bijeenkomst waar de Data Smart Inwoner centraal staat. Op donderdag 9 juni trappen we af met een Tegenlicht Meetup met het thema ‘Hoe slim is een SMART City en wat heeft dat met Citizen Science te maken?’. Na het Tegenlicht fragment richten we ons op lokale initiatieven die zich bezighouden met Citizen Science. Samen willen we in gesprek raken met de belangrijkste denkers en doeners van nu, namelijk jij en ik, de inwoners.

We starten de avond met fragmenten van het VPRO programma Tegenlicht, ‘Hoe slim worden onze steden?’. Na elk fragment bespreken we aan de hand van het thema wat we hierin zelf ervaren en zien in onze samenleving. Tegenlicht spreekt tot de verbeelding, lokt discussies uit en roept reacties op.

Vervolgens gaan we het gesprek aan met drie lokale partijen die zelf een onderzoek zijn gestart en bezig zijn met het verzamelen van data om zo mee te kunnen ontwikkelen in hun eigen omgeving. We leren over het waarom ze onderzoek doen, en hoe ze dit aanpakken. Zo komt Platform Duurzaam Wageningen vertellen over een lokaal netwerk van sensoren om de luchtkwaliteit in je wijk te kunnen meten. ZinZin komt vertellen over het in kaart brengen van de minibiebs en de lokale impact daarvan. We sluiten af met Mooi Binnenveld die komen vertellen over het monsteren van de waterkwaliteit in het Binnenveld.

Kortom een avond voor jong en oud, vol dialoog en inspiratie!

De deuren openen om 19.30 uur en om 20.00 uur start het programma. Iedereen is welkom! Kom jij ook?

DOE MEE!

Heb jij een idee of een vraag? Stuur Bastian een bericht, dan kijken we samen wat voor jou de beste volgende stap is.

stadslab@bblthk.nl